top of page

SÃO PAULO INFO & TIPS

WAT TE DOEN IN SÃO PAULO?

São Paulo is een enorm grote stad waar ontzettend veel valt te zien en te doen. Op deze website; '30 dingen om te doen' staan een aantal leuke activiteiten in de stad en hieronder vind je ook een selectie van leuke plekken.

UIT ETEN

São Paulo heeft een groot en goed aanbod van restaurants: er is voor iedereen en voor elke prijs wat te vinden. Hier een aantal van onze favorieten.

BROOD EN KOFFIE


Voor een lekker kopje koffie en een croissantje of broodje, ga je naar Mr. Baker of Le Pain. Hier kun je ook goed brood kopen om mee te nemen naar huis.

https://www.mrbaker.com.br/

http://www.lepainquotidien.com.br/


DINER


Heb je zin in sushi, dan zijn Nakka en Jam echte aanraders. Voor lekker pittig Thais eten ben je op de goede plaats bij Tomyam, voor Frans ga je naar Ruella en bij Chou hebben ze van alles wat en kun je heerlijk in de tuin zitten. Bij Saj eet je lekker Arabisch.

 

DRANKJES (MET UITZICHT)

Voor een drankje met een mooi uitzicht over de stad, ga je naar Hotel Unique of Terraço Itália.

CULTURELE ACTIVITEITEN:

 

São Paulo heeft veel te bieden voor verschillende leeftijdsgroepen en smaken. Hier volgt een samenvatting met sites om verder informatie te vergaren:

 

Musea:

 

 • MAC (Museu de Arte Contemporanea) naast het Ibirapuera-park met mooi uitzicht op de stad vanaf de bovenste verdieping (www.mac.usp.br)

 • MAM (Museu de Arte Moderna) in het Ibirapuera-park (www.mam.org.br)

 • MASP (Museu de Arte de São Paulo) op de Avenida Paulista, ontworpen door Lina bo Bardi (www.masp.org.br)

 • Pinacoteca do Estado de São Paulo, Estação Pinacoteca (www.pinacoteca.org.br) en het Parque da Luz ernaast met een interessante beelden-collectie in de openlucht

 

Culturele Centra:

 

 • Caixa Cultural São Paulo in het centrum met tentoonstellingen en voorstellingen (www.caixacultural.com.br/)

 • Centro Cultural Banco do Brasil in het centrum van de stad voor tentoonstellingen, films, theater en concerten (www.culturabancodobrasil.com.br/programacao/sao-paulo)

 • Centro Cultural São Paulo met bibliotheek, dans, theater, muziekvoorstellingen en cursussen (www.centrocultural.sp.gov.br/)

 • Farol Santander, de op 25 januari 2018 geopende voormalige Banespa-toren met een geweldig uitzicht over de stad met een skatebaan en verschillende tentoonstellingen (https://www.farolsantander.com.br/)

 • Instituto Moreira Salles, fotomuseum aan de Avenida Paulista (https://ims.com.br/)

 • Itaú Cultural aan de Avenida Paulista met tentoonstellingen, activiteiten voor kinderen, en meer (www.itaucultural.org.br)

 • Japan House, eerste Japan House in de wereld (de tweede wordt in London geopend) met tentoonstellingen over Japan (www.japanhouse.jp/saopaulo/)

 • SESC São Paulo, elke wijk heeft wel een SESC-gebouw waar diverse (culturele) activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Sesc Pompeia, ontworpen door Lina bo Bardi en de nieuwste Sesc 24 de Maio in het centrum. In de loop van 2018 wordt Sesc Paulista geopend (https://www.sescsp.org.br/)

 


MUZIEK

  

Heb je aanvullingen? Laat het ons weten! nlverenigingsp@gmail.com 

bottom of page